Srpski latinica
O nama Nosilac projekta

Nosilac Projekta je nevladina organizacija “SVETSKA ORGANIZACIJA PANTOMIMIČARA” koja registrovana u Beogradu i čiji su ciljevi udruživanje profesionalnih pantomimičara i ljubitelja pantomime iz celog sveta i naravno Srbije, stvaranje mreže profesionalaca, amatera, obrazovnih institucija, trupa, pozorišta, medija i festivala koji se bave pantomimom, kao i upotreba pantomimske umetnosti i veštine kao obrazovne alatke i sredstva za pomoć ozdravljenju, inkluziji i socijalnoj reintegraciji osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama, a naročito osoba oštećenog sluha kojima pantomime može biti jedan od osnovnih jezika umetničkog izražavanja.

Svetska organizacija pantomimičara (World Mime Organization) je jedinstvena globalna organizacija koja se bavi promocijom i unapređenjem umetnosti pantomime od njenih klasičnih oblika do savremenih trendova i eksperimentalnih formi u novim medijima.

Osnovali su je nekadašnji studenti legendarnog francuskog pantomimičara Marsel Marsoa. Njome predsedava doc.Marko Stojanović, takođe bivši student Marsel Marsoa i najpoznatiji srpski pantomimičar s kraja 20.veka.

Pokretač je globalne inicijative „Pantomima - jezik mira“ i uspostavljanja „Svestkog dana pantomime – jezika mira“ na dan rođenja Marsel Marsoa 22. marta.

Dosadašnji rad Svetske organizacije pantomimičara bio je okrenut uspostavljanju profesionalnih standarda kvaliteta i mreže pantomimičara po svetu.

Svetska organizacija pantomimičara je bila i pokrovitelj i stručni konsultant „Beogradske škole pantome“ i trupe „Beogradski pantomimičari“ koju je osnovala Asocijacija umetnosti i medija-Pomoć za mlade i zdravlje početkom dvehiljaditih godina.

Kontakt:

Doc.Marko Stojanović 060/0320169

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli